Radnica vyhlásila vojnu hlodavcom

28.03.2008 Prešov

Prešov 28. marca (TASR) - Prešovská radnica vyhlásila vojnu hlodavcom. Vyzýva vlastníkov, resp. správcov bytových aj nebytových domov, aby udržiavali nehnuteľnosti v čistote a odstraňovali odpady, ktoré môžu byť ...
Celoplošná deratizácia vrátane kanalizácie je nevyhnutná a treba ju vykonať naraz, aby hlodavce nemigrovali do neošetrených priestorov. "Všeobecne záväzné nariadenie o deratizácii na území mesta ukladá povinnosť všetkým zainteresovaným subjektom realizovať ju v čase od 1. apríla do 31. mája, " uviedol dnes pre TASR tlačový tajomník Mestského úradu (MsÚ) v Prešove Michal Kaliňák. Za predpokladu, že subjekty na území mesta v spomínanom čase nevykonajú deratizáciu a do piatich dní nedoručia doklad o jej vykonaní na Odbor hlavného architekta MsÚ, môže im byť uložená pokuta do výšky 100.000 korún.
Prešovská samospráva upozorňuje, že povinná deratizácia má smerovať k ochrane zdravia tamojšieho obyvateľstva. Hlodavce prenášajú až 35 infekčných ochorení, ktoré môžu okrem iného spôsobiť napr. salmonelózu, leptospirózu, mor a pod. Preto je deratizácia podľa Kaliňáka dôležitým preventívnym nástrojom.
 

Vyberte región

mark